Et medlem av InspirasjonOnlines “Jobbe hjemmefra”-forum startet en tråd som fikk meg til å tenke litt.

Hva vil skje med sidene vi jobber med dersom man utfordret seg selv til å skrive 30 artikler på 30 dager? Idéen hadde hun fått via e-post med en lenke til en side der nettopp dette var temaet.

Egentlig bør det jo kanskje ikke være et problem. Det er jo ofte ikke så veldig manko på idéer.

Mitt største “problem” (les: luksusproblem) når det gjelder skriving er at jeg på en måte har det litt som Stephen King beskriver i sin bok “On Writing”, når det gjelder akkurat dette med å kombinere jobben min og skriving.

The bigger deal was that, for the first time in my life, writing was hard. The problem was the teaching. I liked my coworkers and loved the kids - even the Beavis and Butt-Head types in Living with English could be interesting - but most Friday afternoons I felt as if I’d spent the week with jumper cables clamped to my brain.

Nå skal ikke jeg engang begynne å antyde at jeg er noen Stephen King. Men jeg kjenner igjen nettopp denne følelsen av mental utmattelse. Den slitenheten som får en til å sitte apatisk og surfe utover kvelden uten å egentlig klare å formulere noe vettug selv.

På den annen side så ville kanskje en utfordring om å levere 30 artikler/poster på 30 dager virket litt skjerpende? Gjøre noe med prioriteringene? Jeg ville jo også i såfall måtte skrive to artikler noen dager, siden jeg skal ha ferie og forhåpentligvis være på hytta.

Og visst ville det ha vært morsomt å se om det hadde noen effekt.

Uansett hvordan man snur på det og uansett om jeg slenger meg på denne, så tror jeg selve utfordringen ga en liten aha-opplevelse.

For dersom det å produsere en artikkel per dag i 30 dager virker som en nesten uoppnåelig kjempebragd, så er det kanskje ikke så rart at det tross alt er forskjell på mine blogger og de profesjonelle bloggene?