I år ble jeg nominert til “Den gyldne Q”. Ja, ikke for denne bloggen, da. Men for den personlige bloggen min.

Og som vanlig gikk feedbackjunkien i meg bananas.

Men det er allikevel på et område hvor jeg blir veldig usikker. Og da tenkte jeg at jeg kunne spørre dere andre som har mer erfaring med sånne ting. For jeg har liksom sittet og fundert litt over dette og for det meste forholdt meg passiv fordi jeg ikke ville “jukse”. Og fordi jeg har tenkt at de som vil stemme, stemmer uavhengig av oppfordringer.

Men jeg lurer altså litt. For tenk om dette er noe alle andre synes er greit og en naturlig del av slike kåringer?

For hvordan er det egentlig med det å sanke stemmer utenfra? Dra inn det man har av nettverk for å få flest mulig klikk i en poll og kommentarer i et kommentarfelt uten at det er stort annet enn at noen gjør en en tjeneste?

Jeg skrev forsåvidt om at jeg var nominert i egen blogg. Det gjorde jeg. Men jeg kunne jo også ha bedt om stemmer fra “mine 50 nærmeste nettvenner” på et lukket forum. Eller kanskje startet en tråd i de foraene der jeg er admin og det er noen brukere. Eller kanskje bare informert de som har sagt at de liker bloggen min om at nå har de anledning til å stemme min blogg frem.

Men så lurer jeg litt. Gjør andre sånn? Og det er vel egentlig den beste bloggen som skal kåres, og ikke den bloggeren som kjenner flest? Men hva om alle andre driver kampanje og jeg bare holder kjeft når jeg egentlig burde trommet sammen de jeg kjenner for å klikke inn, stemme og klikke ut igjen?

Samtidig så vil jeg jo at stemmene jeg får i en bloggkåring skal være stemmer fra folk som virkelig liker bloggen min. Ikke folk som ikke ante at jeg hadde en blogg men synes jeg er grei, eller min søsters kolleger og bowlingteamet til svogeren min, liksom. Om noen skjønner.

Får jeg litt tid på meg til å vite når det skal polles om min blogg rekker jeg jo å informere de som faktisk leser bloggen min om det.

Hm. Jeg vet ikke engang helt hvor jeg vil med dette. Annet enn at det hadde vært spennende å høre hva andre tenker om det. Hva som er “bloggnetiketten” her. Selv må jeg jo innrømme at jeg gladelig løper og stemmer på folk om de ber meg om det, og da tenker jeg ikke særlig over det. Annet enn at jeg gjerne tar en kjapp kikk på hva jeg stemmer på, da. Man er da nysgjerrig. ;)

Jeg spør om dette nå fordi jeg har vært veldig usikker på dette når jeg har vært nominert.

Og, for ordens skyld; Jeg er positivt innstilt til det meste av sånne kåringer, jeg. Initiativ er bra. Anerkjennelse til folk som gir en noe er bra. Og jeg har da litt erfaring fra å være den som står bak noen initiativ til å vite at det føles veldig lite hyggelig med kritikk når man prøver å bidra positivt, men også at det er umulig å gjøre alle fornøyd hele tiden. Til det er folk for ulike.

Så dette er ikke kritikk av noen kåring. Jeg bare lurer litt på hvordan dere andre tenker om stemmeinnhenting “utenfra”.  Om det til en viss grad blir sånn at den som kan hente inn mange stemmer utenfra alltid vinner over de som ikke kan eller vil gjøre det. Og om det er greit.

Noen tanker?

(Og beklager knotete formuleringer.)