Kan du hjelpe meg med å finne en god datamaskin til skolebruk?

Jeg har et barn som trenger datamaskin som hjelpemiddel på skolen. Og selv om den skal være på skolen og brukes der, er det jeg som forelderen som har fått rekvisisjonen fra Hjelpemiddelsentralen og dermed skal ut og kjøpe den inn.

I og med at jeg ikke har så god greie på sånt og vet at nettet er fullt av mennesker som har det, tenkte jeg at jeg kunne forhøre meg litt med andre om hva som ville være en god datamaskin for en gutt i barneskolealder.

Rekvisisjonen sier følgende:

Hjelpemiddelsentralen gir fullmakt til XXXX v/verge å ta ut følgende utstyr for vår regning:

  • 1 bærbar datamaskin
  • Nettverkskort/modem
  • 14″ TFT skjerm
  • Windows 2000, Windows XP eller tilsvarende operativsystem
  • Tekstbehandlingsprogram Works Suite, Office-pakke eller tilsvarende program
  • 1 skriver

Man får også Lingdys og Lingright som utlån fra hjelpemiddelsentralen.

Rekvisisjonen er pålydende 5950,-

Så det er altså det vi har å forholde oss til.

Det er ønskelig fra skolens side at vi kjøper Office-pakke, noe som ser ut til å koste ca. 900,-. Skriver var visst ikke nødvendig, siden skolen bruker sine egne.

Hva ville du anbefale å se etter? Er det noen spesielle merker som er bedre enn andre?

Hvilken datamaskin ville du ha gått for?