Siden jeg i våres begynte å teste ut reklame på blogger og nettsider, har jeg funnet ut et par ting.

Det første er at Adsense funker. Kanskje ikke så fryktelig mye på en personlig blogg, men på en temablogg eller nettside? Definitivt! Her ser du foreløpig utvikling av Adsenseinntekter så langt.

Adsense er i tillegg til å være et finfint program, ganske så avhengighetsskapende. I alle fall om du er en “tomatplantedyrker” som meg. Ting som jeg egentlig aldri før har hatt noe forhold til, betyr ikke bare noe nå. Det er noe jeg kan svare på ganske kjapt. Som dollarkurs. Dollarkurs betyr plutselig noe nå og jeg kan fortelle deg at den var på 5,37 i forrige uke en gang, men nå til min store glede har krøpet opp på 5,59.

Men så var det EuroAds, da.

Som du kanskje ser, så har jeg slengt inn en reklame for EuroAds på denne siden her nå. Og det er fordi den funker. Kanskje ikke i disse internettmillionær-tider, men den funker. Den har funket selv om jeg egentlig hadde bestemt meg for å plukke den ned og dermed ikke har hatt så mange av affiliateavtalene oppe på nettsidene mine.

Jeg liker ikke så mye kryptiske meldinger om slikt, så jeg tar heller sjansen på å bli ledd ut for min entusiasme over et beløp andre kanskje ser på som lommerusk. For meg er det ikke bare gode penger, men også faktisk morsomme penger. Ja, du leste riktig. Jeg synes av en eller annen grunn at penger jeg har tjent på å gjøre noe jeg elsker å gjøre er morsomme penger. Ja, om du leser tomatplanteposten så skjønner du kanskje hva jeg mener.

Som sagt; jeg gidder ikke å være kryptisk med mindre min “tomatplante”-leverandør pålegger meg å være det, så jeg skryter heller av tallet. Så får dere le, riste overbærende (men smilende!) på hodet av meg dersom dere synes det er lommerusk.

Siden jeg begynte med EuroAds i forrige måned, har det programmet gitt en inntekt som nærmer seg 300 kroner. Nærmere bestemt *logger inn på statistikksiden* kroner 282,33.

Det er i alle fall det det står at jeg har tjent. Jeg har fortsatt ikke mottatt pengene, så om de uteblir kan jeg love at jeg kommer til å blogge høylytt om det. Så tastaturet griner. *dramatisk*

Men summen er i alle fall 282,33.

Og da har jeg ikke brukt det så mange steder. Bare testet ut litt her og litt der, fjernet det meste igjen etter noen dager. I tillegg ser jeg jo at det er en del reklamer i programmet som nok ville ha gitt betydelig bedre inntjening, men jeg har litt kvaler i forhold til enkelte av dem og har derfor valgt å ikke gi de plass på mine nettsider. Det er ikke kjempealvorlige greier, men kanskje mer en liten særhet fra min side i forhold til ting jeg synes er skummelt. Som spillegalskap og dyre leieavtaler på tv og hvitevarer. ;)

Men konklusjonen min så langt er i alle fall at både Adsense og EuroAds funker. I alle fall etter min målestokk og mine forventninger til slike program.

Amazon Affiliates har ikke funket i det hele tatt så langt, men den reklamen får bli. Siden jeg synes bøker er bra.

Ser du? Sær.