Det er alltid spennende å se hvor lang tid det vil ta før en ny nettside blir oppdaget av Google. Denne gangen tror jeg det må være rekord for min del.

Bare se her:

Dette er altså Pengevett sin statistikk. Nettsiden ble offisielt åpnet 1. november. De to døgnene før det hadde jeg brukt på å sette opp bloggen, overføre noen innlegg og sette opp forumet.

I tillegg har jeg også gjort noen grep med tanke på SEO og samtidig sendt inn nettsidekart til Google og sørget for at det gjøres automatisk fra forumet en gang i døgnet.

Allerede 2. november begynte de første søkemotortreffene å tikke inn og, som du kan se, så går det oppover.

De 5 søkeordene som er mest populære (ut av de få som er kommet så langt) er for tiden:

  • matbudsjett
  • pengevett
  • gjeldsordning
  • ut av gjeld
  • budsjettmaler

   “Matbudsjett” og “ut av gjeld” er definitivt de som har flest sidevisning per besøk. Folk blir værende for å se seg om litt til på siden, noe som er bra.

   Det blir spennende å følge med videre. Det var jo litt skummelt å bytte domene når jeg allerede hadde en del treff fra søkemotorer på den gamle bloggen. Men den står jo også foreløpig, bare med en melding om at vi har flyttet og lenke til den nye siden øverst på hvert innlegg.

   Så langt er jeg utrolig fornøyd med både at det skjer noe i forumet selv om det kanskje ikke var noe sjakktrekk å starte et pengevettforum rett før den tiden der mange shopper mer enn de gjør noen gang ellers i året. ;)

   Men nok om det. Dette innlegget skulle jo handle om søkemotorer.

   Det jeg er spent på videre nå er hvordan Google etterhvert vil rangere siden. I tillegg så er jeg litt nysgjerrig på det man kaller “long tail search results” eller noe. Altså er det visst om å gjøre å heller ha treff på mange søkeord og færre treff på hvert, enn å ha noen få som får mange treff.

   Jeg lever i spenning. ;)