Dette innlegget skrev jeg opprinnelig for et par uker siden i den lukkede delen av InspirasjonOnlines Jobbe hjemmefra-forum, der de med mer enn 50 innlegg i forumet har tilgang.

Men så tenkte jeg at det kanskje kunne være at flere ville ha nytte av dette tipset også, så derfor poster jeg det her.

Juletrafikken begynner nå!

Jeg satt og studerte statistikken for sidene mine i går. Og jeg ser at det allerede nå begynner å dukke opp søkeord som er relevant for jul. Adsense har også noen julerelevante annonser nå.

Det fikk meg til å tenke på en artikkel på Problogger.net, der Darren Rowse skrev om at artikler som er skrevet tidligere enn alle andre om et tema har størst sjanse til å få en høyere rangering på googlesøk etterhvert som begivenheten (han brukte Super Bowl som eksempel) nærmer seg.

For meg som har vært gjennom årstidene noen ganger med bloggen min så har jeg en fordel der (jeg skrev bl.a. helt intetanende en julegavetips-serie i fjor som begynner å bli lest nå), men kanskje det kan være noe å tenke på for dere som har relativt ferske blogger?

Sånn. Da er tipset overbrakt.

Jeg kan forresten kanskje også si at antall julerelaterte annonser i adsense ser ut til å ha økt og at det stadig dukker opp tråder om temaet jul på diverse fora som jeg er innom. Foreløpig handler det mye om julekalender, julebord og lignende.

Så om du kanskje ikke akkurat føler deg så veldig i julestemning, så kan det være lurt å begynne å planlegge litt? Siden vi i Julejournalen i ovennevnte forum ganske intetanende har telt ned til jul ganske mange uker i forkant i noen år, så ser jeg jo effekten det har nå. Dette er forøvrig det første året jeg har google analytics og adsense på det forumet så det skal bli spennende å se hvordan dette utvikler seg fremover.

Siden jeg liker å arrangere konkurranser der blir det kanskje også råd til å gjøre det mer fremover?

Jeg kommer i alle fall til å legge meg i selen for at de som kommer til mine julerelaterte sider opplever at de også finner noe de har bruk for. Noe som er relevant for nettsiden som helhet slik at det kanskje kan føre til en og annen stamgjest også etter at julesesongen er over.

I tillegg har jeg også gått gjennom annonsørene som finnes via Tradedoubler og søkt på programmer som kan vise seg å være relevante dersom jeg allikevel kommer til å skrive om enkelte produkter. EuroAds er veldig fin på mange måter, altså. Men når det kommer til annonser så virker det som om de satser mest på abonnement og konkurranser. Det eneste relevante jeg kunne se der må vel være annonsene for Leger uten grenser og lignende. Alt i alt; Når det gjelder julegaver så tror jeg det er Tradedoubler som er tingen.

Men dette handler, som jeg var inne på, ikke bare om annonser. Jeg ser for meg at det å skape et godt tilbud, skrive noe matnyttig og tilby noe bra som er relatert til det folk nå gradvis søker mer og mer etter vil være en fin måte å få vist frem nettsider på for folk som kanskje ikke visste at den eksisterte.

Hvordan er det med deg? Har du noen planer for førjulsesongens blogging eller har du et fyldig arkiv som tar seg av den biten? Hvilken vinkling kommer til å bli mest relevant for akkurat din blogg/nettside?